How to Cook Delicious Kuih sagu
Kuih sagu.
You can have Kuih sagu using 7 ingredients and 6 steps. Here is how you cook it.
Ingredients of Kuih sagu
- Prepare 1 cawan of sagu.
- It's 1 1/2 cawan of gula perang.
- It's 1 of biji kelapa parut putih sahaja.
- It's of Tambahan.
- Prepare 1 of sdt garam.
- It's 2 helai of daun pandan.
- It's 2 of sdb perisa sirap ros.
Kuih sagu instructions
- Sediakan bahan...basuh sagu dan toskan.
- Masukkan air,gula,garam,daun pandan.
- Dan sirap ros...masang hingga mendidih.
- Masukkan sagu...kecilkan api kacau hingga sagu menjadi jernih.
- Madukkan ke dalam loyang atau bekas pilihan biarkan sejuk.
- Kukus kelapa sebentar...tambahkan sedikit garam...potong kuih mengikut saiz yang di sukai...golekkan atas kelapa parut..siap..blh dihidang..makan sejuk pun sedappp.....
0 Response to "How to Cook Delicious Kuih sagu"
Posting Komentar