Recipe: Appetizing Laksa Terengganu Mak Mertua Kate ko!
Laksa Terengganu Mak Mertua Kate ko!.
You can have Laksa Terengganu Mak Mertua Kate ko! using 11 ingredients and 6 steps. Here is how you cook it.
Ingredients of Laksa Terengganu Mak Mertua Kate ko!
- Prepare 2 Paket of Laksa Kering ..ikut la nak mkn byk ke x hihi.
- You need Segenggam of Taugeh setia.
- Prepare of Kacang Panjang Kalau suke.
- You need 7 biji of Cili merah potong comel2.
- You need of Timun pun tak pe.
- You need 20 ekor of Ikan Sardin ..ikan kembung pun layan gak.
- Prepare of Cili boh.
- Prepare of Belacan dibakar.
- It's of Garam.
- It's of Gula.
- It's of Santan kotak sy guna.
Laksa Terengganu Mak Mertua Kate ko! step by step
- Rebus ikan lepastu blender..ikutlah nak asingkan ke x isi ikan..ade org suke blender terus dgn tulang2 ikan tu..sy suka asing baru terasa isi ikan tu kasar2 sikit bile hirup kuah dengan penuh nikmat...
- Potonglah segala sayur mayur,cili tu jgn dibiarkan je mereka tersadai terbengkalai...
- Belacan bako kite bako..garam letak dekat piring duduk same dengan belacan tadi..gitu.. lepastu cili boh tu letak dlm mangkuk kecik utk dimakan dalam kuah nanti...
- Husband ajar cara makan org terengganu..dorang makan laksa guna tangan tau..kalau sy ni mula2 dulu kekok sebab sy org selangor firstime lah try laksa terengganu makan guna tangan..kire jakun la mase baru kawen dulu hihi...
- Masukkan santan ikutlah kepekatan yg korang nak..byk mane kuah korang tu..jgnlah cair sgt xberlemak nti nak makan..agak2 je..masak ni universalkan ikutlah kreativiti anda sendiri...
- Last makan la jgn lupe bace doa pulak haha..tu gune sudu garfu sbb mula2 try dulu xreti pakai tangan haha..nak letak telur rebus pun boleh..tu sy ade telur rebus sbb dapat dari kenduri kawen ..bahan mane yg ade je bedal masak..janji sedap...
0 Response to "Recipe: Appetizing Laksa Terengganu Mak Mertua Kate ko!"
Posting Komentar