Recipe: Perfect Kuih Talam Ubi Keledek
Kuih Talam Ubi Keledek.
You can cook Kuih Talam Ubi Keledek using 9 ingredients and 2 steps. Here is how you cook that.
Ingredients of Kuih Talam Ubi Keledek
- It's of Bahan A(bawah-kisarkan).
- You need 1 cawan of keledek(direbus&kisar).
- Prepare 2 cawan of tepung beras.
- Prepare 1 cawan of gula pasir(nak manis lebihkan).
- Prepare 3 cawan of santan cair.
- Prepare of Bahan B(atas).
- You need 3 cawan of santan pekat.
- It's 1 1/3 cawan of tepung beras.
- It's 1 of sk garam.
Kuih Talam Ubi Keledek instructions
- BAHAN A::: blend semua bahan2 masukkan ke dalam loyang dan kukus selama 25-30minit guna loyang 8x8" cantikk..lapikkan plastik supaya tidak melekat guna plastik yang selalu bungkus nasi tuuu (my xde plastik tu ).
- Blend kan semua bahan - Bila bahagian bawah dah masak carik2 kan supaya bahagian atas melekat bila di tuangkan nanti - Tuangkan bahagian atas dan dan kukus sehingga masak (25-30minit) - Buka tutup pengukus kukus lagi 5minit tanpa penutup supaya bahagian atas sedikit kering - Bila dah dah masak & kering cantik boleh angkat dan sejuk kan..lagi lama lagi cantik untuk di potong ("jangan ikut my taw").
0 Response to "Recipe: Perfect Kuih Talam Ubi Keledek"
Posting Komentar