Recipe: Perfect Kuih Talam Ubi Keledek

Kuih Talam Ubi Keledek.

Kuih Talam Ubi Keledek You can cook Kuih Talam Ubi Keledek using 9 ingredients and 2 steps. Here is how you cook that.

Ingredients of Kuih Talam Ubi Keledek

  1. It's of Bahan A(bawah-kisarkan).
  2. You need 1 cawan of keledek(direbus&kisar).
  3. Prepare 2 cawan of tepung beras.
  4. Prepare 1 cawan of gula pasir(nak manis lebihkan).
  5. Prepare 3 cawan of santan cair.
  6. Prepare of Bahan B(atas).
  7. You need 3 cawan of santan pekat.
  8. It's 1 1/3 cawan of tepung beras.
  9. It's 1 of sk garam.

Kuih Talam Ubi Keledek instructions

  1. BAHAN A::: blend semua bahan2 masukkan ke dalam loyang dan kukus selama 25-30minit guna loyang 8x8" cantikk..lapikkan plastik supaya tidak melekat guna plastik yang selalu bungkus nasi tuuu (my xde plastik tu ).
  2. Blend kan semua bahan - Bila bahagian bawah dah masak carik2 kan supaya bahagian atas melekat bila di tuangkan nanti - Tuangkan bahagian atas dan dan kukus sehingga masak (25-30minit) - Buka tutup pengukus kukus lagi 5minit tanpa penutup supaya bahagian atas sedikit kering - Bila dah dah masak & kering cantik boleh angkat dan sejuk kan..lagi lama lagi cantik untuk di potong ("jangan ikut my taw").

More Articles

Subscribe to receive free email updates:

0 Response to "Recipe: Perfect Kuih Talam Ubi Keledek"

Posting Komentar